Prvýkrát v prebiehajúcej sezóne sa slovenský sánkar nemusel predstaviť v kvalifikačných jazdách

26.01.2018 16:42

V hlavných pretekoch sánkarského Svetového pohára má možnosť o víťaznú trofej zabojovať vždy 32 reprezentantov. Pätnásť sánkarov do víkendového zápolenia vstupuje ako predkvalifikovaných. Zvyšných sedemnásť pretekárov si svoju účasť v hlavnej súťaži musí zabezpečiť. Túto možnosť majú vždy v piatok doobeda, kedy je v danej zastávke Svetového pohára na programe Pohár národov (kvalifikačné preteky).
Prvýkrát v prebiehajúcej sezóne sa slovenský sánkar v týchto kvalifikačných jazdách nemusel predstaviť. Ninisovi sa totiž v posledných troch podujatiach podarilo do celkového hodnotenia Svetového pohára nazbierať 80 bodov, čo mu zaistilo miesto v predkvalifikovanej pätnástke.

Po troch tréningových jazdách, ktoré Jozef absolvoval v stredu  a dvoch tréningových pokusoch vo štvrtok, čakala na Ninisa teda miesto doobedňajšej kvalifikačnej jazdy dnes šiesta tréningová. Tú slovenský reprezentant podstúpil poobede po boku absolútnej špičky sánkarského Svetového pohára. V skupine pätnástich predkvalifikovaných pretekárov čoskoro už štvornásobný olympionik predviedol 14. najlepší výkon.

Zajtrajší deň sa bude pre Jozefa niesť hlavne v znamení príprav sánkarského náčinia na nedeľné zápolenie. V nedeľu sú totiž na programe hlavné preteky mužov a aj družstiev, v ktorých sa s určitosťou predstaví aj náš sánkar. Okrem týchto dvoch súťaží je možné, že sa Ninisovi podarí prebojovať aj do šprintu.

  Foto: Per Alnes