Príprava na zimnú sezónu 2012/2013 a zmeny pred ňou

27.10.2012 12:47

S blížiacou sa sezónou 2012/2013 sa dozvedáme viac noviniek ohľadom programu samotných sánkárov, ale aj zloženia tímu, ktorý bude obiehať preteky Svetového pohára.

Najväčšou zmenou je, že sa po ročnej prestávke vracia do reprezentácie Ľubomír Mick, ktorý bude pôsobiť ako hlavný tréner Slovenska. Zmluvu podpísal do skončenia Olympiády v ruskom Soči, 2014.

Okrem toho je aj príprava na nastávajúcu sezónu v plnom prúde, o čom svedčí aj pobyt v lotyšskej Sigulde, kde mal Jozef Ninis spolu s ostatnými sánkármi sústredenie. Prvého a druhého novembra by mal zavítať do nemeckého Königsee, kde sa uskutočnia Majstrovstvá Slovenska, ale návšteva Nemecka bude braná aj ako príprava, takže si sánkári zajazdia na umelom tobogáne. Novinkou v tejto sezóne bude určite olympijská trať v Soči, s ktorou sa Jozef oboznámi po tréningovom pobyte v Nemecku.

Zostava reprezentácie, ktorá sa bude merať so svetovou špičkou na podujatiach Svetového pohára sa nijako oproti minulej sezóne nezmenila a teda v nej nebude chýbať ani Jozef Ninis.

Jozef Ninis by sa mal zúčastniť na všetkých podujatiach Svetového pohára, okrem jedného. Trať, na ktorej sa konali majstrovstvá sveta v talianskej Cesane bola rekonštruovaná a na Jozefa si bude musieť ešte nejaký čas počkať. Teraz sa tu bude konať Svetový pohár, ale reprezentanti do Talianska nezamiera a pravdepodobne toto obdobie nahradia tréningami.


Jožko v tejto sezóne bude mať aj možnosť si vybojovať olympijskú miestenku do Ruska. Držte mu palce, aby sa mu to podarilo čo najskôr!