Jozef Ninis do Lake Placid nevycestuje, miesto toho ho čakajú majstrovstvá Slovenska

01.12.2014 19:01

Po otváracom podujatí sezóny 2014/2015 v rakúskom Innsbrucku-Igls by mal náš reprezentant Jozef Ninis vycestovať na trip do zámoria. Tu sa totiž uskutočnia dva Svetové poháre. Najprv v Lake Placid, na najťažšej trati sveta, kde náš reprezentant v sezóne 2012/2013 predviedol na tamojšej trati fantastické jazdy, ktoré mu vyniesli konečnú 15. priečku. Hlavne tá v druhom kole, ktorá bola 8. najrýchlejšia, stála za to.

Tento rok sa však náš reprezentant v americkom ľadovom tobogáne neukáže. Miesto toho na neho čakajú 1. a 2. decembra majstrovstvá Slovenska v sánkovaní, ktoré sa uskutočnia opäť na rakúskej trati v Igls. Inak tomu nebolo ani minulý rok, kedy Jozef Ninis v Innsbrucku úspešne opanoval boj v národnom šampionáte. Tentokrát bude opäť vstupovať do pretekov ako najväčší favorit.

Už dnes boli na programe prvé tréningové jazdy a zajtra by mali nasledovať tie ostré, v ktorých naša jednotka v sánkovaní bude obhajovať titul národného šampióna.

Po majstrovstvách Slovenska by sa mal náš reprezentant presunúť do nemeckého Oberhofu, kde absolvuje so svojími reprezentačnými kolegami ďalšie tréningové jazdy.

 

Druhým Svetovým pohárom v zámorí a tretím celkovo bude ten v Calgary, na kanadskej pôde. Do Kanady by rodák z Čadce už vycestovať mal. Udeje sa tak po skončení už spomínaného tréningového tábora v Oberhofe. Preteky v Kanade sú naplánované na druhý decembrový víkend - 12. a 13. december.

 

Foto: Jozef Ninis